Menu
DKK

Generelle vilkår og betingelser

Generelle vilkår og betingelser LumenXL B.V.

Hovedkvarter: Euregioweg 330, Unit 15, 7532SN Enschede, Holland
Returadresse: Euregioweg 277, 7534SM Enschede, Holland
Administrerende direktør: Jeroen Hoogeveen
Handelskammernummer: 66572541
Hollandsk CVR/momsnummer (såkaldt ”BTW-nummer”): NL856613654B01
Spørgsmål, reklamationer og klager sendes til vores kundeservice:
Mandag - fredag kl. 08:30-17:00
Telefon: +45 78 78 26 80
E-mail: [email protected]


Oversigt
1. Gyldighed
2. Registreringsmulighed og indsigt i aftaleteksten
3. Aftaleparter, sprog og aftaleindgåelse
4. Priser, forsendelsesomkostninger, tillæg for bestillinger af små mængder, rabat
5. Betaling og levering
6. Fortrydelsesret
7. Ejendomsforbehold
8. Garanti og reklamation
9. Beskyttelse af personlige oplysninger
10. Klageadgang
11. Gældende ret og værneting
12. Ugyldighedsbestemmelse


1. Gyldighed
1.1 For vores leverancer gælder kun disse almindelige aftalevilkår, og disse er gældende for alle aftaler som er indgået med LumenXL i tilknytning til tilbuddene på hjemmesiden tilhørende lumenxl.dk. Kundens almindelige aftalevilkår kommer ikke til anvendelse. Aftalevilkårene nedenfor skal gælde eksklusivt, selvom LumenXL er bekendt med, at kunden har aftalevilkår som kan være i strid med eller afvigende fra disse og alligevel leverer produkter eller tjenester uden forbehold. Bestemmelser, som afviger fra disse almindelige aftalevilkår, tillægsaftaler og underaftaler, skal være indgået skriftligt og eksplicit godkendt af LumenXL.

1.2 Med “forbrugere” menes fysiske personer, som ikke handler som led i erhvervsvirksomhed eller arbejdsudøvelse, herunder selvstændige og freelancere. Selvstændige er fysiske eller juridiske personer, der bestiller som led i en erhvervsvirksomhed eller arbejdsudøvelse - både ved hoved- og bierhverv. I henhold til disse aftalevilkår kan således kunder være både forbrugere og selvstændige.

1.3 Hvis hverdage er opgivet som frist, menes med “hverdage” alle ugedage undtagen lørdage, søndage eller offentlige helligdage på aftalekontorets adresse.

2. Registreringsmulighed og indsigt i aftaleteksten
2.1 Udover dine bestillingsdata kan du downloade de almindelige aftalevilkår samt andre aftalebestemmelser, under hele bestillingsprocessen. Du kan gemme oplysningerne enten ved at downloade de almindelige aftalevilkår og gemme aftalen sammen med dataene fra internetbestillingen ved hjælp af browserfunktioner, eller du kan vente på den automatiske ordrebekræftelse, som du vil modtage på den af dig angivne e-mailadresse, efter at du sender din ordre. E-mailen med ordrebekræftelsen indeholder alle data fra din bestilling, alle aftalebestemmelserne samt de almindelige aftalevilkår, som du kan vælge at udskrive eller gemme elektronisk.

2.2 Aftaleteksten gemmes hos LumenXL. Af sikkerhedsmæssige årsager kan den ikke downloades direkte. Alle vores kunder kan få en password-beskyttet direkte adgang (“Min konto”). Hvis du registrerer dig, kan du forvalte dine data og se dine bestillinger her. Kunden forpligter sig til at behandle sine personlige adgangsdata fortroligt og ikke gøre dem tilgængelige for tredjeparter. En gyldig version af vores almindelige aftalevilkår finder du på hjemmesiden www.lumenxl.dk.

3. Aftaleparter, sprog og aftaleindgåelse
3.1 Din aftalepart er LumenXL B.V. Aftaler i vores webshop, www.lumenxl.dk, indgås indtil videre på dansk.

4. Priser, forsendelsesomkostninger, tillæg for bestilling af små mængder, rabat
4.1 For bestillinger i vores webshop gælder priserne som oplyses på tidspunktet for bestillingen. De angivne priser er totalpriser. Det vil sige, at priserne er inklusive dansk moms (25%) samt andre priselementer, dog uden forsendelsesomkostninger eller evt. told ved forsendelse til tredjelande. Den gældende momssats vises ved afslutningen af ​​din ordre og er angivet på fakturaen. Som tillæg til de angivne priser beregnes der for levering i Danmark en fast pris på DKK 59,95 pr. bestilling for bestillinger under DKK 500,00. Ved bestillinger på DKK 500,00 og derover dækker LumenXL leveringsomkostningerne. Flere oplysninger om levering og returforsendelser fremgår af oplysningerne på hjemmesiden.

4.2 Ved leveringer uden for Danmark kan der på grund af importbestemmelserne opstå tillægsomkostninger (told, toldgebyrer, punkt- og importafgifter mm.). Disse omkostninger skal bæres af kunden.

4.3 Vi tilbyder til tider rabatter på vores webshop. Købesummen inkluderer hverken leveringsomkostninger eller gebyrer. Hvis du har krav på flere rabatter, vil den opnåede rabat, på baggrund af bestillingsværdien, tækkes fra købesummen først.

5. Betaling og levering
5.1 LumenXL tilbyder nedenstående betalingsmetoder.

Kreditkortbetaling med Visa, Mastercard, American Express eller Maestro. Kortbetaling med Visa Elektron
Du udfylder dit kortnummer, gyldighed og kontrolnummer (ccv). Disse oplysninger bliver ikke gemt hos os, men bliver direkte overført med en sikker 128-bit SSL-koding til Mollie. LumenXL beregner ingen kortgebyr for betalingen. Betalingen trækkes på kortet ved afsendelse af varen.

Paypal/PayPal Express
Du betaler beløbet over internettet via PayPal. Hvis du ikke er allerede er registreret hos PayPal, skal du registrere dig, legitimere dig med din adgangsdata og bekræfte betalingsanvisningen til os. Hvis du bruger PayPal Express, overføres dine adresseoplysninger direkte fra din PayPal-Konto til LumenXL. Når du sender bestillingen til vores webshop, bekræfter du samtidig betalingen. Under bestillingsprocessen får du oplysninger om, hvordan du kommer til betalingsudbyderens side.

Klarna Faktura
Klarna Faktura gør det enkelt, fleksibelt og trygt for dig at handle på internettet. Du behøver ikke at udlevere kortoplysninger, og du betaler altid efter, at du har modtaget dine varer. For at kunne bruge Klarna Faktura, skal du være fyldt 18 år. Ved at give eller efterspørge information hos Klarna Faktura, godkender du vores vilkår for vores brug af dine personoplysninger. Klarna Faktura har egne vilkår, og du kan ikke bruge Klarna Faktura uden, at du først samtykker til disse. Klarna er Klarna ABs 556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. Klarnas vilkår omfatter eventuelle vedlæg og alt materiale, som henvises til fra Klarnas side. Fra og med det tidspunkt du frigiver eller beder om information, begynder du at bruge Klarna Faktura. Betalingsfristen er 14 dage, efter du har modtaget dine varer. Aftalen om betaling med Klarna Faktura bortfalder, når et køb fortrydes, jf. forbrugeraftalelovens § 26. Du kan læse mere om at betale med Klarna her.

5.2 LumenXL benytter DPD som forsendelsesudbyder. Der sendes ikke til postboksadresser eller midlertidige adresser (poste restante). Du modtager en meddelelse, når varen er sendt fra LumenXLs lager. DPD vil forsøge levering en gang til den angivne leveringsadresse. Hvis der på den angivne leveringsadresse ikke er nogen til fysisk at tage imod pakken, vil den blive leveret til nærmeste pakkeshop. En seddel med information om afhentningssted vil blive lagt i din postkasse. Pakken bliver liggende tilgængelig for afhentning på postkontoret i to uger, inden den returneres til os.

5.3 Varer, der er på lager, afsendes omgående efter at din ordre samt betaling er modtaget. Når det gælder eventuelle afvigelser i leveringstider, kan du finde information på den aktuelle produktside.

5.4 Hvis du har bestilt varer med forskellig leveringstid, vil LumenXL bestræbe sig på at effektuere én samlet levering. Hvis forskellen i leveringstiden er betydelig, vil vi undtagelsesvis levere de varer som allerede er klar først, såfremt det ikke er urimeligt for kunden. Der opstår ikke ekstra leveringsomkostninger for kunden af den grund.

5.5 Leveringstiden kan blive længere i tilfælde af strejke eller lockout, eller forhold som LumenXL ikke er ansvarlig for, især forhold som skyldes force majeure. Kunden vil blive informeret om sådanne hændelser umiddelbart.

5.6 Ved forbrugerkøb via fjernsalg overgår risikoen for tilfældig ødelæggelse eller forringelse af den solgte vare til forbrugeren, når varen overdrages til kunden eller den som modtager varen på kundens vegne. Dette gælder uafhængigt af, om forsendelsen er forsikret eller ikke.

6. Fortrydelsesret
6.1 Fortrydelsesretten, som der redegøres for nedenfor, giver dig som forbruger retten til at fortryde dit køb. Nedenstående oplysninger angående returforsendelser vedrører private forbrugere. Erhvervskunder kan kontakte vores kundeservice for at returnere en ordre (eller dele af en ordre). Returretten frafalder ved produkter, der er 1) fremstillet efter forbrugerens egne specifikationer, 2) afspejler en klar og personlig karakter, 3) er ekstra skrøbelige, 4) er underlagt værdisvingninger på det finansielle marked uden for den erhvervsdrivendes kontrol.

6.2 Ønsker du at returnere dit køb, tilbyder vi en returret på 50 dage. Denne periode begynder den første dag efter levering af din ordre. Inden for disse 50 dage kan du se, bedømme og afprøve varen, som du ville kunne i en fysisk butik, medmindre andet er angivet. Varer kan returneres forudsat, at de er komplette og i deres originale stand og emballage, så vidt dette er muligt. Ifølge denne lovmæssige fortrydelsesfrist skal du indenfor 50 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at gøre brug af din returret. Du har mulighed for at indsende din returanmodning via e-mail til [email protected]. Vi behandler derefter din returanmodning. Du kan også anmode om din returneringsanmodning på telefon på  tlf. 88742924 eller blot starte en online chat. Vi behandler derefter returneringen.

6.3 Efter du har gjort os opmærksomme på, at du ønsker at returnere din vare, og vi har godkendt, at varen kan returneres, modtager du et returlabel og kan returnere pakken. Når du henvender dig, har du yderligere 14 dage til at returnere varen. Ordrer kan returneres til følgende adresse:

LumenXL c/o Montapacking BV
Euregioweg 277
7532 SM Enschede
The Netherlands

Hvis det er muligt, må du meget gerne medsende den originale følgeseddel med en angivelse af de varer, du ønsker at returnere. Du kan strege de genstande over, som du ikke ønsker at returnere. Hvis du ikke længere har følgesedlen, er en seddel med dit navn og ordrenummer tilstrækkeligt. Så snart vi har modtaget din returforsendelse, sender vi dig en bekræftelse.

Refundering ved returnering
6.4 Vi refunderer den fulde købspris (inklusive leveringsomkostninger) så hurtigt som muligt, altid inden for 14 dage, via den samme betalingsmetode (hvor det er teknisk muligt) som den oprindelige betalingsmetode. Varerne skal dog pakkes forsigtigt og forsvarligt ind – gerne i originalemballagen og med alt tilbehør samt alle emballagekomponenter. Hvis du har problemer med emballagen, bedes du kontakte vores kundeservice. Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi. For at modtage hele købsbeløbet retur må du altså gøre det samme, som man kan i en fysisk butik. Du må afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug. Hvis produktet er blevet beskadiget, snavset eller slidt mens det har været i din besiddelse, er du ansvarlig for den formindskede værdi af varen, der som følge trækkes fra som en procentdel af din refundering.

Tilbagebetaling af købsbeløbet
6.5 Hvis du fortryder dit køb, får du det købsbeløbet tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet. Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (Dog ikke ekstra omkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, medmindre du inden da har fremlagt dokumentation om at have returneret den.

7. Ejendomsforbehold
LumenXL beholder ejendomsretten til varerne, indtil disse er fuldstændigt betalte.

8. Garanti og reklamation
8.1 For nye varer leveret af LumenXL gives forbrugerne en lovbestemt reklamationsret på 2 år. Reklamationsfristen begynder at løbe, når varen overgives til køberen. Vi hæfter ifølge lovgivningen bl.a. ikke for den slags skader, som
skyldes en installation, der er fagligt ukorrekt (f.eks. hvis grænseværdierne for strømforsyningens spænding ikke overholdes) og/eller en fagligt ukorrekt brug (f.eks. anvendelse af produkter uden den passende mærkning ”saltvandsresistent” i omgivelser med stærkt saltholdig luft eller brug af produkter uden den passende kapslingsklasse IP44 og højere) på steder med konstant luftfugtighed over gennemsnittet og/eller en fagligt ukorrekt vedligeholdelse (f.eks. ved brug af uegnede rengøringsmidler, anvendelse af genstande med skarpe kanter) af de solgte produkter, skyldes brugsbetinget eller andet naturligt og almindeligt slid, er betinget af en selvstændig modifikation af produktet (f.eks. til- og/eller ombygning). Det juridiske ansvar frafalder os i de ovenstående tilfælde, selvfølgelig kun for så vidt, at skaderne ikke kan tilskrives os. Ved de angivne data for lyskilders middellevetid har man med middelværdier at gøre. Det er ikke en garanti for, at en pære mindst når denne levetid. For erhvervsdrivende er reklamationstiden for nye varer to år fra leveringen. Når der er tale om brugte varer, er der ligeledes tale om en 2-års reklamationsret, da dette omfatter almindelig handel af varer. Dog kan der ikke reklameres over eksempelvis en allerede oplyst ridse i en lampeskærm.

8.2 Erhvervsdrivende skal omgående oplyse i skriftlig form om åbenbare mangler, senest inden fem dage efter at varen er modtaget. Købers rettigheder varetages, når meddelelsen sendes rettidigt. I modsat fald anses varen for godkendt, også hvis den fremviser en mangel. Fristen er overholdt, når meddelelsen sendes rettidigt.

8.3 Begrænsningerne eller udelukkelser af garantiansvaret i 8.1 og 8.2 ovenfor gælder ikke erstatningskrav som er udløst af en mangel og står i forbindelse med skader på liv, legeme eller helbred og som skyldes en pligtforsømmelse fra LumenXLs side samt erstatningskrav i forbindelse med andre skader, som er forårsaget af en bevidst eller grov uagtsom pligtforsømmelse fra LumenXLs side. For erstatningskravene nævnt ovenfor gælder en lovfæstet forældelse på tre år. Begrænsninger eller udelukkelser af garantikravene [obs: “garanti” ] som helhed gælder ikke dersom LumenXL har overtaget garantien for egenskaber til produktet, eller dersom LumenXL bevidst har skjult en mangel. Også en eventuel producentgaranti forbliver upåvirket. Det samme gælder for bestemmelsen vedrørende forhandleranvendelse ved salg af nyproducerede varer til forbrugere. Ovenstående redegørelse angående ansvarsbegrænsning og ansvarsfraskrivelse gælder også det personlige ansvar fra vores arbejdstagere, medarbejdere, retslige repræsentanter og øvrigt personale.

8.4 LumenXL har indenfor reklamationsperioden pligt til omkostningsfrit at udbedre mangler som dækkes af den lovbestemte reklamationsret, eller levere en erstatning. Dersom en forbruger er aftalepart, kan forbrugeren vælge, om han eller hun ønsker at manglen udbedres, eller om varen skal erstattes. Under særlige vilkår har LumenXL ret til at nægte at efterkomme den af køberen valgte udbedring, bl.a. hvis dette ville medføre uforholdsmæssig høje omkostninger, eller at en alternativ levering ikke ville være urimelig for forbrugeren. Ved aftaler med erhvervsdrivende er det op til LumenXL at vælge alternativ opfyldelse. I tilfælde hvad LumenXL ikke er villig eller i stand til at udbedre manglerne eller levere erstatninger eller gør sig skyldig i forsinkelser ud over en rimelig frist, eller dersom udbedringen eller erstatningsleveringen slår fejl, vil forbrugeren have ret til at kræve et tilsvarende afslag i købesummen eller at hæve aftalen. Hvis de lovbestemte krav er opfyldt, kan eventuelle erstatningskrav gøres gældende. Retten til at hæve aftalen eller kræve erstatning for hele ydelsen bortfalder, hvis varens værdi eller egnethed er blot ubetydelig reduceret på grund af manglen.

8.5 Kundetilfredshed er vigtigt for os. Du må når som helst tage kontakt til os via kontaktoplysningerne, der er vist øverst på siden. Vi vil behandle dit anliggende så snart som muligt. Vi tager kontakt til dig, når vi hhv. har modtaget dokumenterne, din forespørgsel eller din klage. Eftersom at reklamationssager ofte kan kræve, at vi tager kontakt med producenten, har vi brug for lidt tid. Ved reklamationer beder vi om, at du beskriver problemet så nøjagtigt som muligt og eventuelt vedlægger en kopi af ordrebekræftelsen (som minimum bestillingsnummer, kundenummer el. lign.) Skulle du mod forventning ikke få svar fra os indenfor 5 hverdage, må du gerne ringe os op. Det hænder en sjælden gang, at e-mails lander i vores eller dit spamfilter, eller at en meddelelse ikke kommer frem eller slet ikke bliver afsendt.

8.6 Ved spørgsmål som gælder service, bedes du om at kontakte vores kundeservice:

Mandag - fredag kl. 08:30-17:00
Telefon: +45 78 78 26 80
E-mail: [email protected]

8.7 LumenXL giver ikke nogen egen garanti på artiklerne fra vores sortimentet. Garantier fra producenterne etablerer ikke noget retsforhold med LumenXL, men giver kunden rettigheder kun overfor garantisten. Kundens garantikrav overfor LumenXL påvirkes ikke og begrænses ikke på nogen måde af dette.

9. Beskyttelse af personlige oplysninger
LumenXL tager udgangspunkt i persondataloven i henhold til lovfæstede bestemmelser. Detaljerne i forbindelse med indsamling og brug af dine personoplysninger finder du i den hollandske Persondatalov.

Vi har brug for følgende oplysninger, når du handler hos os: Navn, adresse, tlf.nr. og e-mailadresse. Det er valgfrit, hvorvidt du vil oplyse din fødselsdato. Personoplysningerne registreres hos LumenXL og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes. Vi registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til dig. Mere konkret er dette beskrevet i vores persondatapolitik her. Vi samarbejder derudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål. Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig. Hvis du mener, at oplysningerne er upræcise, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være, hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen.

10. Klager
Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til LumenXL på e-mail [email protected]. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til: Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg, www.naevneneshus.dk. Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal via www.ec.europa.eu/odr. Vi deltager imidlertid ikke i, og er ikke forpligtede til at deltage i, en formel tvistløsning overfor Forbrugertvistudvalget udnævnt af EU-kommissionen.

11. Gældende ret og værneting
11.1 Alle transaktioner med LumenXL og alle retslige forhold i øvrigt skal underlægges den hollandske jurisdiktion. FN-konventionen (CISG) om international løsørekøb og andre mellemstatslige overenskomster skal ikke anvendes, selv om de er indtaget i hollandsk lov. For aftaler, som ikke er indgået som led i erhvervsvirksomhed (aftale med forbruger), betyder dette lovvalg, at forbrugeren ikke kan miste det retsværn, som forbrugeren har i den stat, hvor han eller hun har sit faste domicil.

11.2 Når det gælder handel med erhvervsdrivende og juridiske personer, aftales det, at domstolen på forretningsadressen til LumenXL skal være værneting for alle retstvister om disse aftalevilkår og andre enkelte aftaler i tilknytning til disse aftalevilkår, heriblandt veksel- og check-klager. I så fald har LumenXL også ret til at gå ind i en sag på kundens aftaleadresse.

12. Ugyldighedsbestemmelse
Skulle enkelte bestemmelser i disse almindelige aftalevilkår helt eller delvis være ugyldige, eller miste sin rets gyldighed på et senere tidspunkt, skal dette ikke berøre de øvrige bestemmelser. En ugyldig bestemmelse skal erstattes med lovens bestemmelser. Det samme skal gælde hvis der mangler bestemmelser i de almindelige aftalevilkår, som ikke var tilsigtet.

Version: januar 2024

LumenXL B.V.

Choose your language
Choose your currency
KR

Recently added

Total inkl. Moms
DKK 0,00
Order for another DKK 499,00 and receive free shipping
0
Sammenlign
Start sammenligning

Dette produkt er blevet tilføjet til din indkøbskurv!