Menu
DKK
Hvordan vælger man den rigtige farvetemperatur?

Hvordan vælger man den rigtige farvetemperatur?

Af: Maxime Kommentarer: 0

Hvad betyder 'farvetemperatur'?

Farven på lys – også kaldet 'farvetemperaturen' – måles i værdien Kelvin. Der findes mange forskellige lysfarver (f.eks. rød, gul, grøn og blå), men de fleste pærer og lamper i den moderne indretning har en hvid farve. Farven på hvidt lys kommer også i mange nuancer og kan variere fra ekstra varmhvid til køligere dagslys. Farvetemperaturen (graden af varmt eller køligt lys) afhænger af antallet af Kelvin. Jo lavere dette tal er, desto 'varmere' er lyset. Tager man f.eks. en pære på 2000 Kelvin, så kan lyset fra denne sammenlignes med lyset fra et stearinlys. Omvendt, jo højere Kelvin-værdien er, jo køligere er lyset. Her kan en farvetemperatur på f.eks. 6500 Kelvin sammenlignes med farven på naturligt dagslys.

 

Forklaring af forskellige farvetemperaturer

Hvilken farvetemperatur, der passer bedst i og omkring din bolig, afhænger af forskellige faktorer. Vi anbefaler altid, at du gør dig nogle tanker om, hvilken slags belysning, du ønsker i et rum. Overvej for eksempel, om du primært skal bruge lyset i rummet til at studere, arbejde eller læse i, eller om du mere er ude efter varm hyggebelysning.

Hvis du har brug for belysning til et erhvervslokale, såsom et kontor, showroom eller klasselokale, kan en belysning med en Kelvin-værdi fra 3000K og op være passende (4000K er den mest almindeligt anvendte). Belysningen er her mere neutral, men bestemt ikke kold.

Lys med en farvetemperatur på 6500K egner sig til specifikke arbejdspladser, såsom frisører og værksteder. Med andre ord, steder der kræver et lys, som minder mest om naturligt dagslys.

Fleksibilitet i valg af farvetemperatur

Ønsker du at kunne skifte farvetemperatur alt efter lyst og behov? Så glæd dig til at udforske vores lamper og pærer, hvor du har mulighed for selv at indstille den ønskede farvetemperatur. Lamper med fleksibel farvetemperatur er velegnede til situationer, hvor du både har brug for funktionelt arbejdslys, men samtidig ønsker hyggelig stemningsbelysning.

Tag et kig på produkterne fra dette blogindlæg:

Nedenfor kan du tage et kig på produkterne fra dette blogindlæg. Har du spørgsmål om valg af den rigtige farvetemperatur til din bolig? Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som står klar til at hjælpe dig.

[products=blog_kelvinwaarde_2024]

 

Tags

Nyhedsbrev

Vil du holde dig opdateret om vores kampagner?
Vælg sprog
Vælg valuta
KR

Tilføjet til kurven

Total inkl. Moms
DKK 0,00
Order for another DKK 499,00 and receive free shipping
0
Sammenlign
Start sammenligning

Send os en besked

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort

Dette produkt er blevet tilføjet til din indkøbskurv!
Vi vil gerne placere cookies på din computer for at hjælpe os med at gøre denne hjemmeside bedre. Er det ok? Ja Nej Mere om cookies »